BİZE ULAŞIN

Süt Pompaları Ne Zaman Kullanılır?

Yayınlama Tarihi: Yazıldığı Tarih: 2015-05-26 Hits: 11911 Yorumlar: 0

Süt Pompasının Yararları Nelerdir?

Göğüs Pompası Çeşitleri?

Süt Pompalarında Aranan Özellikler Nelerdir?

Mastit Nedir?

Göğüs Pompalarını Kimler Kullanır?

ANNE İÇİN OLMAZSA OLMAZ SÜT POMPALARI

Göğüs pompası ,en yaygın olarak kullanılan ismi ile süt pompaları annelerimiz için çok önemli bir araçtır.Son yıllarda oldukça popüler olarak kullanılmaktadır.Özellikle çalışan anneler işe gitmeden önce minik yavrularına onlar için çok besleyici anne sütünü sağıp süt poşetlerine ya da süt kaplarında muhafaza ederler.Bebek gün içinde açıktıkça annesinin sağmış olduğu sütü biberonu ile tüketir.

Yine kullanım zorunluluğu küçük doğan bebeği küvezde olan anne ,süt pompası sütün sağar ve hastaneye bırakır.

Evde olan annelerimizde de aşırı süt birikmesinden dolayı süt pompası ihtiyaç haline gelir.Zaten aşırı süt biriken göğüsü bebek almakta zorlanır.Sütün birazı boşaltılıp göğüs rahatlatılır.Sonra bebeğe yaklaştırılır bebek daha rahat bir şekilde emme işlemini gerçekleştirir.

Malesef çoğu annemiz loğusa döneminde olsun bebeğinin ilk aylarında olsun “Mastit “ diye bir şey yaşarlar Mastiti kısaca ifade etmek gerekirse şöyle diyebiliriz.

Mastit: annenin süt kanallarından 1 i ya da bir kaçının tıkanması sonucu iltihaplanmasıdır.Aşırı bir ağrısı söz konusudur. :(

Loğusa döneminde anne üzerinde çok büyük bir baskı olmaya başlar .

-bol bol şunu içmelisin

-bil bol şunu yemelisin

-sütünün artması gerekır.vs… diyerek annenin elbirliğiyle sütü artar .Artar artmasına da bu kez süt çok gelir göğüs sertleşir bırakın emzirmeyi dokunamayacak hala gelir göğüs.Sızlar ateş yapar sıtma yapar bu kol agrısana kadar gider.Ne yapılırsa yapılsın bir türlü bu durumu atlatamayan anne,çareyi doktorda aramakta bulur.Ve kaçınılmaz sonuç doktor süt kanallarının biri ya da bir kaçının tıkandığını söyler ve sonucunda iltihap olduğunu anlatır.Tedavi için Antibiyotik verir bir de yapması gerekenleri sıralar sıcak havlu ve sıcak duş kompleksi sonrasında10 ar dakika ara ile elektrikli süt pompası ile sağ.

        Birde yeni  doğum yapan anne penceresinden bakalım .Anne doğum yapmış ve bebeği yanına geldiğinde ve bu çok sık tekrarlanır,minik yavrusunu emzirmesi gerekir.  Yeni doğum yapan anne çok bilinçli olmadığı için bebeğini göğsünden süt gelebildiğince emzirir.Doktor kontrolu geldiğinde bebeğin beklenin aksine az kilo aldığını öğrenir.Doktorunun tavsiyesi süt arttırıcı çaylardan içmesinin yanında birde,elektrikli pompa kiralamasını ya da  almasını öenermesi olur.Sık sık sütün sağılmasını ister ve anlatır. Bu sağma işlemi ile vücut bir refleks geliştiri.Reflekse alışan beyinin süt üretme merkezini harekete geçireceğini ,devamlı süt üretmeye başlayacağını anlatır.

  Anne sütü çok önemlidir .Anne sütü ile beslenen çocukların bağışıklıkları çok kuvvetlidir.Algıları açık zeki çocuklar olurlar .

Bebeklerimizi mümkün olduğunca 2 yaşına kadar anne sütü ile besleyelim.

  Annelerin el yardımıyla sağımından yola çıkan firmalar.Anneleri rahatsız etmeyecek şekilde GÖĞÜS POMPALARI üretmişlerdir.

Elektrikli pilli elde taşınır süt pompaları oldu gibi sanai tipi büyük süt pompalarıda bulunur.Piyasa da çok markaya ait çeşitli süt pompalararı(,medela,cihicco,avent,phılıps,)bulunmaktadır.Çok para verip çok kısa süre kullanılacak araçların arasında yeralır .Bu elzem araca bazen sahip olmakta güçlük çekebilirsiniz.kiralama yoluna ya da çok fazla paralar ödemeden ikinci el alarakta ihtiyacınızı gidermeniz mümkün.

Sağlıklı,Mutlu Günler Dileriz.

Yorum Yaz

Doğrulama Kodu