BİZE ULAŞIN

Bebek Beşiği Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Yayınlama Tarihi: Yazıldığı Tarih: 2015-05-20 Hits: 11952 Yorumlar: 0

Bebek Yatakları

Bebek Beşiği Çeşitleri

Sepet

Hamak

Ahşap beşik

Park Yatak Özellikleri

Büyüyen ve Büyümeyen Beşik incelemesi

Beşik Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

BEBEK BEŞİĞİ SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Minicik yavrumuz doğmak üzere …

Beşik almanın zamanı geldi.Tabi loğusa yatağında yatan bir anne için de,çünkü o her saat bebeğini görmesi gerekiyor.Bebeğinin küçük karnı kısa sürede  acıkacağından  yanıbaşında olması gerekiyor.

Herşey de olduğu gibi beşikde de alternatif çok.

Öyle ise Annemiz; 

-Benim için kullanımı en uygun beşik hangisi olacak ? diye soracaktır.

Gelin birlikte soruya yanıt alabilmek için  aşağıda açıklamaları okuyalım.

 

Anne nin ilk aklına gelen ilk olarak evinin bir odasını bebek odası yapacak kadar geniş olmaması ,Üzülmeye gerek yok ,alternatif çok .Bundan  yola çıkarak sepet ve ya mini hamaklardan düşünebilir. Bunun hem avantajı hem dezavantajı var nedir mi? Dezavantaj olarak bebek onun içinde uzun süre yatamayacak, çok kısa bir süre belki 3 ay .Bu da annemiz için ayrı bir yatak alma ihtiyacının doğmasına neden olacak.

 

Bir diğer yatak tipi de park yatak.Ev içi kullanımı olduğu gibi seyehatte de kullanılır.Park yataklar kolaylıkla katlanabilip küçülen ve ağırlığı fazla olmadığından  taşıma kolaylığı olan ev içinde de odadan odaya gezdirilebilen gezen yatak  grubuna girerler.  

Büyüyen ve büyümeyen beşik bu gruptaki ürünleri iki açıdan incelemek isterim .Bebek için Anne için;

Yeni doğan bebekleri, doktorlar anneden ayrı bir odada yatırılmasından yana olmuyorlar.Hatta bazı doktorlar 1 yaşından sonra ayrı bir odasının olmasını tavsiye ederler bebekler için.

Büyümeyen beşik dediğimiz beşik özelliği olarak en fazla 1m uzunluğunda olan beşiklerdir.Bebeklik döneminde kullanır,çocukluk döneminde kullanmak için ayrı bir yatak ihtiyacı doğar .Az çekme dolaplarla yetinilmek zorunda bırakılır anne.Büyüyen dediğimiz beşik de bebeklik dönemi üzerindeki  aynı büyümeyen beşikte oldugu gibi geçirilir.Daha sonrasında üzerinde ekstradan bulunan çekmeceli şifonyer dolaplar ayrılır ve kocaman bir genç yatağa dönüşür tek kişilik yatağa döndü bile hatta üzerindeki çekmeceli dolaplar da yatağın sağına soluna konup komidin olarak kullanılır.ve çocuğunuz böylelikle hiç yatak masrafı çıkarmadan size büyür.Ayrıca büyüyen beşiklerde çocuklarınızın yatılı misafirleri için ayrı birde yatagı var çekmece şeklinde dizeyn edilmiş bu yatak sizin bir çok eşyanızında depolanma alanı.

Gelelim en olmazsa olmazlarımıza dikkat etmemiz gerekenlere!

- Parmaklıkların arası 6 cm’den fazla, yani bebeğin başını sıkıştırabileceği genişlikte olmamalıdır.

- Bebek beşikleri ,insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen kurşun ham maddesini kesinlikle içermiyor olmalıdır.

- Bir diğeri de ayarlanabilir olma özelliğidir. Öyle ki, bebeğiniz oturmaya başladığı anda yatağın seviyesini indirerek, kenarlara yaslandığında düşmeyeceği ve tırmanamayacağı kadar derin bir konuma getirilebilmelidir.

- Eğer beşiğin üzerinde dönence türü oyuncak varsa bebek beşiğin içindeyken buna uzanamayacağı kadar yüksekte olmalıdır. Ayrıca bebekler oturmaya başladıklarında bu oyuncaklar mutlaka sökülmelidir.

- Eğer bebek besikleri seçilirken tercih, ahşap olanlardan yana kullanılacaksa; üzerinde kıymık ya da çatlak olmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Sağlıklı güzel günler  ,keyifli alışverişler dileriz.

 

Yorum Yaz

Doğrulama Kodu