BİZE ULAŞIN

Emzirme Reformu

Yayınlama Tarihi: Yazıldığı Tarih: 2015-05-08 Hits: 1754 Yorumlar: 0

Emzirme nin ne kadar önemli olduğunun yanı sıra ,emzirmenin teşvik edilmesini desteklememiz gerektiğini bilmek önemlidir.

Bu yazımızda bundan çok net bahsedilmektedir.

EMZİRME REFORMU !!!

Anne sütünün yararlarını hepimiz biliyoruz.Bilinenleri tekrarlayıp sizleri sıkmayacağım.sadece deneyimi paylaşıp bu kutsal mucizenin bir çok annenin hayatında olmasını sağlamak için üzerimize düşeni yapmamız gerektiği konusunda yapabileceklerimizi dile getirmek istiyorum.Amacım bilinenin aksine bilinmeyeni deneyimlememle aktarmak.Aynı zamanda yazının sonunda ne yazık ki gerçekler çok açık verilere dayandırılarak karşımıza çıkacak.Hadi başlayalım makalemizi okumaya.

Ben bebeğimi emzirdiğim için şanslıyım emziremeyen anneler için de bir o kadar üzüntü duyuyorum .Üzülmemin nedenini sıralayacağım fakat sıralamamı kitablar da yazan, hastanelerde afiş halinde bulunan, internette anne sütünü yazdığınızda karşınıza çıkan demeçler gibi yazmayacağım çünkü bunları hepimiz biliyoruz. Biliyoruz ki anne sütü çok yararlı Emziremeyen anneleri de yadırgamamak lazım. Bazı hemcinslerimiz, bizim annelerimiz, ablalarımız komşularımız, hiç tanımadığımız teyzelerimiz bir kadının emzirmediğini gördüğünde 

-‘ ah evladım şimdiki kadınlar emzirmiyor, mamayı dikiyor çocuğun ağzına , kolayına geliyor tabi , biz böylemiydik eskiden' :) gibi şeyler söyleyip suçlar, hüküm verirler. 

Bu da anne de derin bir üzüntü uyandırır. Her anne emzirmek ister ama kimi zaman bebekten, kimi zaman, acımasız iş koşullarından, kimi zaman bilgisizlikten, kimi zaman da şans diyebileceğimiz nedenlerden dolayı emziremezler.  

EMZİRMEK gerçekten çok güzel bir  duygu. Büyük bir haz duygusu anne için, bu haz duygusu değil mi hormonları tekrar tekrar alarma geçiren ve süt üretimini arttıran. Bu haz duygusu aynı zamanda bebeğimize duyguduğumuz o yoğun sevgi, şefkat duygusu değil midir. Miniğimizi emzirirken kuşbakışı izlemek bile çok keyifli emzirdiğiniz zaman bebeğinize olan sevginiz en üst noktaya ulaşıyor. O kadar çok o kadar çok seviyorsunuz ki defalarca bağrınıza basıyorsunuz,onu sevmeye doyamıyorsunuz. Bunun yanında bu olay  bebekler için de büyük bir haz duygusu. 
Dokundukları ilk ten anne sıcağı huzur dinginlik ilk oyuncakları, onunla oynamayı çok seviyorlar:) bu yüzden kolay bırakamıyorlar. Benim bebeğim 2 yaşına kadar anne sütü aldı.İnanılmaz mutluyum bu anlamda .Ama,

İşin gerçeğine gelirsek :

Türkiye'de ilk altı ayda sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin oranı %1,3. Beş yaşın altındaki çocukların %25'inde beslenme eksikliği görülüyor. Türkiye nüfusunun yaklaşık %15'i beş yaşın altında. Ve bu çocukların 63,000'i her yıl önlenebilir hastalıklardan dolayı hayatını kaybediyor.

(Kaynak: UNICEF Türkiye, Anne sütüyle ilgili gerçekler)

Gerek bu gerçekler, gerekse çalışan annelerin emzirme ve süt izni konusunda yaşadıkları sıkıntılardan yola çıkarak başlatılan Emzirme Reformu, anne sütü ve emzirme hakkındaki farkındalığı arttırmayı hedefleyen bir harekettir. Koskoca avm lerde tek bir katta emzirme odasının bulunmasına anlam verememiş olmamı aynı zamanda emzirme odalarının havalandırmasız ve sağlıksız bir yer olmasını istemediğimi de buradan bağırmaktan hiç utanmıyorum!Değerli anneler ve anne adayları rahatsız olduğunuz benzer konuları sizlerde dile getirip benim gibi özgürce bağırın!

işte "EMZİRME REFORMU “desteklemeye davet ediyorum siz değerli anne ve anne adaylarını beğenelim ve paylaşalım.

 

Etiketler: Emzirme Reformu

Yorum Yaz

Doğrulama Kodu